Energia Termica

Categoria: Cum functioneaza?

Parteneri:
Veolia Energie România

Unde: Centrala Universitatii Politehnice Bucuresti (vezi harta)

Programari:

Luni 28 sep, 10:00 - 13:00
Marti 29 sep, 10:00 - 13:00
Miercuri 30 sep, 10:00 - 13:00

Cum ajung caldura si apa calda ajung in apartamentele, casele si sediile de birouri care sunt racordate la sistemele centralizate.

Stiati ca incalzirea centralizata exista inca din vremea Imperiului Roman?

Romanii se foloseau de cuptoare cu carbune si impingeau aerul cald prin goluri special amenajate sub podele. Sistemul se numea hipocaust, in greaca hipo insemnind „sub” si caust „ars”. Inventia este mentionata de arhitectul Vetruvius pentru prima data intr-o scriere de la sfirsitul secolului 1 i Hr.  Dupa caderea Imperiului Roman, incalzirea centralizata a disparut pentru aproape 1.000 de ani, fiind inlocuita de semineuri.

In prezent, inalzirea centralizata este un sistem modern care permite folosirea de diferisi combustibili  si care asigura furnizarea de energie termica prin tehnologiile folosite. 

Astfel, caldura si apa calda ajung in apartamentele, casele si sediile de birouri care sunt racordate la sistemele centralizate.

 

Cu ocazia Bucharest Science Festival, Veolia Energie Romania ii invita pe curiosii de toate virstele sa afle cum ajung caldura si apa calda in apartamentele noastre.

Veolia Energie Romania este parte a Grupului Veolia, prezent pe 5 continente, care produce energie termica pentru peste 450 de retele de termoficare, adica pentru peste 450 de orase din intreaga lume.

 

Ce vom vizita?

Centrala de cogenerare care produce simultan energie termica si electrica pentru Universitatea Politehnica  Bucuresti si pentru Sistemul Energetic National, formata din:

- 2 motoare

- 3 cazane de apa fierbinte

 

Vizita dureaza 30 minute.

 

Evenimentul se adreseaza exclusiv unitatilor scolare gimnaziale si de liceu. Participarea este gratuita, dar necesita programare prealabila.

Pentru programari, va rugam sa ne scrieti la office@asur.ro.·