Spune: ce este biodiversitatea?

Categoria: Conferinte si Dezbateri

Parteneri:
Muzeul National de Istorie Naturala Institutul Francez Ambasada Frantei in Romania Liceul Francez Anna de Noailles

Unde: Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa"

Sos. Kiseleff nr. 1
Bucuresti, sector 1

Programari:

Simbata 26 sep, 11:00 - 12:00

 

Biodiversitatea reprezintă, de fapt, ansamblul relaţiilor pe care fiinţele vii le stabilesc între ele, dar şi în raport cu mediul lor de viaţă.

Viaţa s-a născut în oceanul primordial acum aproximativ 4 miliarde de ani, și a părăsit mediul acvatic în urmă cu 450 de milioane de ani. În prezent, se cunosc mai mult de 2 milioane de specii vii care trăiesc pe planetă.

Ecosistemele şi speciile dispar mult mai repede astăzi ca urmare a acţiunii oamenilor, iar situaţia este de-a dreptul îngrijorătoare. Populaţiile vegetale şi animale dispar sub impactul distrugerii şi poluării ecosistemelor, din cauza exploatării excesive a resurselor de pretutindeni, a răspândirii dezordonate a speciilor şi, în cele din urmă, a schimbării climatice de care suntem şi noi responsabili în bună măsură. Deci, ce ar trebui să facem?

Dacă vreți să aflați răspunsul la această întrebare, vă așteptăm la conferință!

 

 

Speaker: Gilles Boeuf - presedintele Muzeului National de Istorie Naturala din Paris (din anul 2009), profesor la Collège de France și consilier științific pentru biodiversitate, mediu înconjurător și climat al Ministrului francez pentru Ecologie, Mediul Înconjurător și Transporturi

 

Conferinta este dedicata tinerilor cu varste intre 6 și 12 ani

Conferinta va avea loc in limba franceza si va fi tradusă în limba română

Locatia: Sala multimedia 

Rezervarea, în limita a 100 de locuri, se face pe adresa de email: info@antipa.ro sau la telefon 021.305.60.31. 

Informaţii suplimentare despre programe: Florentina Purdescu, șef birou Relații Publice, Marketing Cultural și Programe Educaționale, e-mail: florentinap@antipa.ro , tel: 0729.074.127.